‘Between Intimacy and Alienation’

Metazoa

Film door Marcella Kuiper

Hoe kan leven ontstaan? Dit gegeven inspireerde tot het maken van deze kinetische werken die door beweging en het gebruik van subtiel licht een beeld wil oproepen over de bijzondere wijze waarop het leven van dieren tot ontwikkeling is gekomen.  Metazoa zijn meercelligen die zich bewegen om de bodem af te kunnen tasten naar voedsel. Zij staan aan het begin van de ontwikkeling van het dierenrijk en opereren in directe relatie met de omgeving.

Dancing on soybeans

Film door Marcella Kuiper

Dancing on soybeans toont hoe we ons vervreemd hebben van (de herkomst van) ons voedsel, dat ons van nature nabij staat. De manier waarop we de productie en het vervoer van voedsel wereldwijd hebben georganiseerd, waaronder de explosieve  productiegroei van sojabonen in het Amazone gebied -met ontbossing als gevolg – vormt een steeds grotere bedreiging. Twee transparante zuilen van bamboe manipuleren de ruimtelijke geleding van de Vishal. Het bamboe beweegt op onnavolgbare wijze waarbij het gevoel je bekruipt dat een en ander op elk moment als mikado uit elkaar kan vallen.

Verder met werk van Noam Ben-Jacov, Dik Box, Uri Eugenio (dans), Maya Fridman (cello), Gerda Kruimer, Vincent Uilenbroek en Maria Vashchuk

Curator: Noam Ben-Jacov

Meer informatie op de website van de Vishal

Please follow and like Dik Box: