Dik Box creëert monumentale beelden, mobielen, kinetische objecten en installaties. Hij experimenteert in zijn autonome werken vaak met materialen die een fluorescerende eigenschap hebben.  

Een nieuw element is dat de beelden na het proces van de assemblage, met uiterste precisie en opperste concentratie verricht monnikenwerk, vaak nog een kleur krijgen. De ene keer krijgt zijn werk een meer ingetogen palet de ander keer een explosief karakter.

Met deze al of niet fluorescerende kleuren probeert Dik Box het immateriële te onderstrepen en een zo groot mogelijke ruimtelijkheid te bereiken. Interessant daarbij is dat het object onder de invloed van het daglicht verandert en Box zo zijn ruimtelijkheid accentueert. Met deze extra dimensie probeert hij het beeld nog verleidelijker te maken voor de kijker.

De kunstenaar experimenteerde tevens met de tegenhanger van daglicht door een object te laten zweven in een pikdonkere ruimte met blacklights. De tentoongestelde werken ‘Mutation one’ en ‘Mutation two’ zijn een onderzoek naar ruimtelijke structuren die telkens en naar gelang de lichtintensiteit een transformatie ondergaan. Je krijgt een onwillekeurig lijnenspel te zien dat door knooppunten van fluorescerend garen gevormd wordt tot organische vormen waarin massa geen rol speelt en transparantie de boventoon voert.

Please follow and like Dik Box: