Stadskunstkamer – Haarlem

Kunstenaar, vormgever en organisator Dik Box opereert vanuit zijn atelier in Cruquius (Haarlemmermeer). Zijn monumentale beelden, mobiles, kinethische objecten of installaties die hij in opdrachtsituaties maakte, zijn op tal van plaatsen in het land te vinden in de openbare ruimte, van Bolsward tot Rotterdam.

Secret landing

In de Stadskunstkamer van Haarlem staat van Dik Box een visuele verwijzing naar een andere dimensie. Dik Box zegt er zelf het volgende over:

“Voor de Stadskunstkamer heb ik een ruimtelijke werk gecreëerd, een mysterieus object dat ogenschijnlijk uit kleine onafhankelijke onderdeeltjes bestaat. ‘Geland’ op de door mij gevonden achteloos weggegooide waterflesjes. Het ondefinieerbare object kan gezien worden als een verloren onderdeel van een veel groter ruimtelijk iets, dat ‘toevallig’ in de Stadskunstkamer terecht is gekomen. Door de wijze van belichting wordt het toeval en de nonchalance waarmee we met onze openbare ruimte omgaan visueel benadrukt. De installatie kan gezien worden als een metafoor van onachtzaamheid en gewoonten waar we in ons dagelijks leven niet altijd bewust van zijn.”

‘Secret Landing’ film door Marcella Kuiper

Stadskunstkamer

De Stadskunstkamer is een etalage aan de achterkant van het stadskantoor, de Raakspoort, aan de Zijlvest 39 te Haarlem. 

Meer informatie

Please follow and like Dik Box: