Bij Fort Asperen gaan zondag 1 juli twee gloednieuwe tentoonstellingen van start. Er is ruimtelijk werk van Dik Box te bewonderen, daarnaast exposeert Marcel van Kerkvoorde met de tentoonstelling ‘What if…’.

Sinds stichting Kunstfort Asperen eind vorig jaar de handdoek in de ring gooide, was het een tijdje stil aan de Langendijk in Acquoy. Inmiddels heeft eigenaar Staatsbosbeheer een tijdelijke oplossing uitgedokterd. Stichting Artes Liberales – van Marcel van Kerkvoorde – en stichting Werkbedrijf de Nieuwe Hollandse Waterlinie nemen voor in ieder geval twee jaar de exploitatie van Fort Asperen op zich. “Wij hebben ons ingezet de komende jaren de dertig jarige traditie van culturele manifestaties en tentoonstellingen op het fort bij Asperen voort te zetten. We zijn trots dat we deze twee tentoonstellingen dit seizoen in het fort kunnen presenteren”, schrijven de organisaties in een persbericht. “In combinatie met de bescheiden historische tentoonstelling denken we een goede invulling te geven die het waard maakt om het fort te bezoeken.

Dik Box toont in Fort Asperen veelal zwevende sculpturen die voor een deel zijn uitgelicht. Marcel van Kerkvoorde gaat in op de manier waarop het fort de fantasieën prikkelt en de historische sensatie die daaruit voortkomt. Dat doe hij met ruim tachtig schilderijen en tekeningen. Op de openingsdag op zondag 1 juli is er muziek van Theodora van de Wildenberg, oftewel: De Rooie bal. Zij begeleidt zichzelf met de trekzak en beweegt zich zingend over het fortterein. De opening is om 15:00 uur, tussen 14:00 en 17:00 uur is er een muziekprogramma.

Bekijk hier een filmpje van het werk: https://fb.watch/3qshw2YQuL/

Please follow and like Dik Box: