Van 4 tot en met 26 november 2017 is het ‘Neusje van de Zalm’, een gevarieerde verkooptentoonstelling in salonopstelling, te zien in de Vishal. Een expositie met klein tot zeer groot ruimtelijk en tweedimensionaal werk van meer dan 70 Vishal-leden.

Het is de eerste ledententoonstelling in twee jaar. De organisatie van De Vishal is bijzonder verheugd over het niveau van het werk en het aantal leden dat deelneemt. Het ‘neusje van de zalm’ is bedoeld om de Vishal tijdens Kunstlijn 2017 een in het oog springende locatie te laten zijn. Een aantal leden is daarom gevraagd met groter werk te exposeren. Met name het gewei van Alet Pilon, twee maal twee meter lang, en de drie meter brede tekening van Belinda Claushaus beloven een bijzondere ervaring voor het Haarlemse publiek te worden. De curatoren van deze tentoonstelling zijn Eric van Straaten en Marjan Jaspers.

Op de website van De Vishal is een catalogus van de tentoonstelling en de deelnemende kunstenaars te vinden. Nagenoeg al het werk is te koop en een deel van de kunstenaars stelt hun atelier open voor publiek tijdens Kunstlijn op 4 en 5 november. De adressen van deze open ateliers zijn opgenomen op een online routekaart, die tijdens het weekend een interactieve looplijst vormt langs het ‘neusje van de zalm’ op Haarlems cultureel gebied.

Please follow and like Dik Box: